jeudi 12 mai 2016

Oscar Heisserer - Statistiques détaillées en Equipe de France

Oscar HEISSERER - Matchs, Buts et Passes décisives en Equipe de France.

OSCAR HEISSERER - Matches, Goals and Assists in National Team.

#Match.__Année__Compétition/Amical__D/E/N__Adversaire__Score_____B--P (Cf indirect, direct, pen., dist.)
#Match.__Year__Competition/Friendly__H/A/N__Opponent__Score_____G--A  (indirect fk, direct, pen., dist.)

1.____1936____Friendly__H__Yugoslavia________1-0_____0--0
  2.____1937____Friendly__A__Netherlands_______3-2_____0--0
  3.____1937____Friendly__H__Italy_____________0-0_____0--0
  4.____1938____Friendly__H__Belgium___________5-3_____1--0  (close, ball released by the gk)
  5.____1938____Friendly__H__Bulgaria__________6-1_____0--2
  6.____1938____Friendly__H__England___________2-4_____0--0
  7.____1938____WORLD C.__H__Belgium___________3-1_____0--0
  8.____1938____WORLD C.__H__Italy_____________1-3_____1--0  (6-8 m. after a hook on 2 df's)
  9.____1938____Friendly__A__Italy_____________0-1_____0--0
 10.____1939____Friendly__H__Poland____________4-0_____1--0  (a ball released by the gk)
 11.____1939____Friendly__H__Hungary___________2-2_____1--0  (close)
 12.____1939____Friendly__A__Belgium___________3-1_____0--1
 13.____1939____Friendly__H__Wales_____________2-1_____0--1
 14.____1940____Friendly__H__Portugal__________3-2_____1--0  (shoot without angle)
 15.____1945____Friendly__A__England___________2-2_____1--0  (shoot after a rush)
 16.____1946____Friendly__H__Czechoslovakia____3-0_____1--1  (7 m.)
 17.____1946____Friendly__A__Portugal__________1-2_____0--0
 18.____1946____Friendly__H__Austria___________3-1_____1--0  (direct corner-kick)
 25.____1948____Friendly__H__Italy_____________1-3_____0--0

25 international games/ 8 goals (1 direct ck)/ 7 assists.

World Cup : 2/ 1/ 0

Liste détaillée des passes décisives de Heisserer avec noms des buteurs.
Detailed list of Heisserer's assists with scorers' names.

Bulgaria 1938 (Aston, J. Nicolas) - Belgium 1939 (Mathé) - Wales 1939 (Bigot, a one-two) - Czechoslovakia 1946 (without control, Heisserer prolonges a cross by Aston for Vaast to score) - Belgium 1947 (ck for a header by Vaast) - Switzerland 1947 (ck for Alpsteg)

© Football Yesterday & Today (blogspot)

VIDEOS

Coupe du Monde 1938. Après avoir éliminé la Belgique, l'Equipe de France rencontre l'Italie en quarts-de-finale au Stade de Colombes. 10ème minute, l' inter Alsacien Heisserer crochète deux défenseurs transalpins puis bat Olivieri. C'est l'égalisation dans la foulée de l'ouverture du score par l' ailier Italo-hongrois Colaussi.
Mais les Italiens l'emporteront par 3 buts à 1 avant de remporter cette Coupe du Monde disputée en France.

1938 World Cup. After they have beaten Belgium, the French National Team meets Italy in the quarter-finals at Stade de Colombes. 10th minute, the Alsacian inside Heisserer hooks two transalpin defenders before to beat Olivieri. It's the equalizer in the wake of an opening goal scored by the Italian-hungarian winger Colaussi.
But the Italians would won by 3 goals to one before to lift the Jules Rimet trophy seven days later.

Match France-Autriche 1946, but sur corner-direct (0:43) :
France-Austria 1946, direct corner-kick goal (0:43) :

Le commentateur télé attribue le but à Lucien Leduc (de la tête) mais il sera bien officiellement ajouté au total d'Oscar Heisserer qui marque là sur corner direct. C'est trois minutes plus tard que Leduc marquerait mais cette fois-ci sur un corner de Vaast pour le 3-1, mais celui-ci ne figure pas dans le reportage. Du reste le but de Vaast montré en dernier était en vérité le premier but français pour le 1-1 à la 66ème (les Autrichiens menaient bien par 1 à 0 à la mi-temps grâce à Hahnemann, 23ème).
Un dernier point, le gardien autrichien Zeman serait remplacé après le but de Leduc, soit à 4 minutes de la fin du match.
Et puis surtout répétons que c'est la première fois que l'Equipe de France bat celle d'Autriche.

The commentator TV designates Lucien Leduc as the scorer but the goal will be well attributed to Oscar Heisserer who scores here on direct corner-kick. It's three minutes later that Leduc would score with a header but this time on a corner-kick by Vaast for the 3-1, but this one is not shown in the TV report. By the way, the goal by Vaast shown at last was actually the first French goal for the 1-1 at the 66th minute (the austrians lead well 1-0 at half-time thanks to Hahnemann, 23rd minute).
A last point, the Austrian keeper Zeman would be replaced after the goal by Leduc, that being at 4 minutes from the final whistle.
And most of all let's underline that it is the first time that the French beat the Austrians.